Wednesday, October 28, 2009

Septembrie si Octombrie

Cum spuneam in primul post al acestui blog, in Irlanda am avut mult prea mult timp liber la indemana. A ajutat si ploaia constanta care m-a tinut in casa, insa nu cred ca as fi reusit nicicum sa am ziua atat de plina incat sa nu pot gasi vreme de un blog. Ei bine, in Romania nu mai este cazul - prin Cluj greu daca gasesc vreme sa dau un boardgame sau 30 min de poker, daramite sa mai postez pe aici.

Totusi, atatea s-au intamplat in ultima vreme, incat trebuie sa le mentionez.

1. Vacanta in Turcia - in conditiile actuale, probabil alegerea ideala. Turcii sunt obsedati sa te faca sa te simti bine si se pricep de minune. In incinta hotelului , absolut tot ceea ce este necesar pentru a nu simti ca duci lipsa de nimic - de la mancare non-stop (mic dejun 07:00-10:00, mic dejun tarziu 10:00-11:00, pranz 12:00-14:30, snack bar si pool bar 14:30-19:00, cina 19:00-23:00, cina tarzie 24:00-01:00), bauturi de toate soiurile (trebuia sa platesti doar daca doreai cine stie ce aiureli de bauturi funky - whiskey de 30 ani, nu de ala de 18 care se servea la bar, etc), piscina, mini-golf, terase peste terase, restaurante cu specific local (italian, pescaresc, turcesc, etc), animatori, programe de seara (nu ca am putut merge noi la oricare, in conditiile in care cu pitica la 21:30 eram in camera la somn). Ce mai, pentru cine nu vrea sa se "miste" prea mult in concediu si sa aibe parte de un "ultra-all-inclusive" ca la carte, go for it, se merita - doar ca sa intelegeti, hotelul cu toate facilitatile este situat pe o suprafata de 13.5 hectare.

Am primit din partea hotelului un voucher pentru o poza de familie, pe care am ales noi unde si cum o vrem. Ei doar au venit cu fotograful profesionist. S-au luat mai multe cadre si a developat cea care i s-a parut mai reusita. Poza este super faina, pe unul din poduletele de peste piscina, cu hotelul in spate. Zilele astea va trebui sa ii caut o rama.

O chestie de care sunt tare mandru. I-am facut portretul lui Evelin in pastel. Zilnic, in drumul inspre/dinspre plaja sau piscina, treceam pe langa un nene cu sevalet pe care reproducea in creion pozele unor copiluti. Daca in primele doua zile ne-am uitat relativ sumar la ceea ce facea, in a treia zi am vazut un portret al unei fetite la aproximativ 2-3 ani, terminat. Fascinant. Omul reusea sa reproduca in creion exact ceea ce aparea in poza. Dupa 2 zile de gandire, am mers si noi cu Evelin, i-am facut poza si dupa alte doua zile am primit portretul. Poza in sine a fost o adevarata aventura, fiindca pe Evi o lua un plans cu sughituri de fiecare data cand il vedea pe nenea apropiindu-se cu aparatul. Pana la urma l-am rugat sa imi dea mie aparatul si dupa vreo 20 min, am reusit in sfarsit sa luam un cadru reusit. Oricum, a meritat fiecare cent toata treaba asta - portretul a iesit superb, iar acum cand este si inramat, este si mai si. Am sa incerc sa ii fac o poza sa o vedeti si voi; un ingeras, ce mai.

Din pacate, pe finalul vacantei, lui Evelin i s-a intors raceala. Si a trebuit din nou sa trecem la pufuri in nas si antibiotice. Iar eu m-am scapat la un moment dat in beri si Cola rece; si uite asa, am facut rosu-n gat.

2. Revenirea in tara - eh, aici incepe distractia. Pe avion a fost destul de anapoda. Evelin era tare obosita, fiindca zborul era fix in zona in care ea ar fi trebuit sa doarma; cum era si racita, nasul infundat, nu putea respira decat pe gura, aer conditionat peste tot ... intelegeti voi. Altfel spus, Evi a plans destul de mult, ceea ce a agitat-o pe mami, care la randul ei l-a agitat pe tati. In weekend am continuat cu antibiotice, insa luni a venit si febra.
Si iaca asa, am mers la pediatru; "Ati venit din Turcia? De cate zile? Aha, deci sunteti sub 7 zile de la revenirea in tara? Si ii curge nasul, are febra si tuseste? Va fac trimitere la Infectioase!!!" Fara sa ne dam seama, am ajuns toti 3 in carantina, cu suspiciune de A N1H1 - in alte cuvinte, am fost suspecti de gripa porcina. Din nou, nu asta ar fi fost cea mai mare problema, fiindca in 2 zile au venit rezultatele si bineinteles ca au fost negative - problema a fost ca doctorii, de panicati ce au fost (amestecat cu faptul ca probabil nu au idee cum trebuie sa se trateze un copil mic), i-au dat lui Evelin un antibiotic extrem de puternic: ceva pe baza de claritromicina. Si de aici, doar la vale - cum avea febra, transpira. Antibioticul, fiind 1. puternic - a facut diaree si 2. fff rau la gust, nu l-a tolerat si-a bulit si stomacul si a varsat tot ce manca.
Cum copiii mici sunt predispusi la deshidratare si Evelin in doua zile nu mancase mai nimic ... s-a ajuns la perfuzii. Iar ca parinte, sa iti vezi (iar pentru mama mai rau, sa fii nevoita sa il tii de maini si de picioare pana ii baga toate acele) copilul cu toate matele alea atasate de ea .... este dureros. Iti vine sa dai la schimb orice, pentru ca ea sa se faca bine si sa intri tu in locul ei.

Pe scurt, am intrat in spital marti dimineata, pe joi Evelin a intrat la perfuzii si a stat cu branula in mana pana luni dimineata, cand ni s-a facut externarea. Si ca sa fie totul perfect pentru Lavi, branula pusa joi dimineata s-a infundat si vineri a trebuit sa o mai tina inca odata pe Evelin pana i-au gasit vena in cealalta mana. Horror :(

Totusi, dupa un asemenea episod, ajungi sa iti dai seama ce putere de vindecare au copiii mici fata de adulti. Cum a inceput sa primeasca vitaminele, mineralele si glucoza intravenos, cum in 2 zile a fost pe picioare si era din nou vesela si cu chef de viata. Iar odata ajunsa acasa, in alte doua zile a revenit la dieta pe care o avea inainte de a intra in spital. Uimitor.

Acum, multumim Domnului, este bine, a recuperat repede greutatea care a pierdut-o in spital, a mai pus si ceva extra. Vorbeste si gesticuleaza tot timpul ... suntem pe drumul cel bun.

3. Boardgames - Am primit din Germania doua pachete pline ochi de jocuri. 22 in total, sa fiu mai exact - cele doua pachete impreuna au cantarit 26 Kg. Mi-am luat 3 copii ale jocului Carabande (yaya, sunt maniac, vreau sa imi fac mega circuite), Airships (un joc pe care l-am vrut de cand am vazut review-ul lui Colin), Modern Art, Thurn and Taxis, Cartagena, Cash'n Guns si multe altele. De asemenea, mi-a venit din USA via colegii din Canada, un colet cu 3 jocuri de 2 persoane pe care le-am luat de la un user BGG din Austin: Hellas, Dynasties si Travel Blokus. Aveam nevoie de acest stil de jocuri de 2 persoane in colectie, fiindca la ora actuala, este improbabil sa pot strange oamenii la joc - nu de alta, insa Evelin nu mai doarme decat odata pe zi, de la 1, 2 dupamasa pana pe la 3-4. Si atunci macar sa am jocuri rapide, pe care sa le pot juca cu Lavi, daca reusim sa gasim jumatate de ora libera.

Pentru a propaga virusul mai departe, m-am despartit de 3 jocuri, pe care le-am vandut unui user din Bucuresti, intalnit pe forumul Computer Games. Alhambra, Buccaneer si Robber Knights si-au gasit o noua casa - iar din ceea ce am primit ca si feedback, lumea s-a simtit bine jucandu-le. Asa si trebuie!

Ce am mai jucat eu?! Mr. Jack ma pasioneaza pe zi ce trece din ce in ce mai mult. Fury of Dracula are trecere si la colegii de birou si la prietenii din grup la care l-am prezentat. Dynasties merge numai bine ca si filler iar partea psihologica a jocului imi place - dupa cateva partide, se ajunge sa fie putin cam ca si in poker: 'stiu ca el stie ca eu asa as juca in situatia asta, deci ia sa incerc ceva nou'.

4. Poker-ul - aici nu prea am ce scrie. In mod preventiv am decis sa retrag putintel, in cazul in care vom avea nevoie cu toate spitalele si doctorii. Nu a fost nevoie, nu pot decat sa fiu multumit. De jucat am jucat fff putin; atunci cand am facut-o, am jucat 2-7 Single Draw, nu m-am atins aproape deloc de NLHE sau SNG's. Si din cate intrevad, nimic nu se va schimba in urmatoarele cateva luni.

In rest, sunt putin gandit fiindca nu stiu ce sa ii iau Laviniei de ziua ei. Acum la sfarsitul lui Octombrie si prin Noiembrie o sa fie o gramada de aniversari in familie. Imi place aceasta perioada a anului (Octombrie - Ianuarie), insa de fiecare data am impresia ca sunt pe langa atunci cand vine vorba de cadouri.