Saturday, October 31, 2009

Fotbal si .... saltele

Vestea buna este ca suntem tot pe locul 3 in campionatul de fotbal - All Time Sport Championship. Vestea nasoala este ca am pierdut 4-2, de la o echipa care ar fi putut fi batuta lejer de tot. Habar nu am cine sunt amicii, insa cat de anapoda poate sa fie atmosfera pe la ei, daca s-au luat la bataie ei intre ei pe terenul de fotbal?!

Din pacate joi totul a mers pe dos - de la portar pana la atacant, nimeni nu a reusit nimic notabil si la final a trebuit sa gustam gustul infrangerii. Yuck! Daca mai jucam de 10 ori meciul, nu cred ca pierdem mai mult de un meci.

In alta ordine de idei, de vreo doua saptamani tot ne povestim cu Lavi daca nu ar fi mai bine sa ne luam odata salteaua. Planul initial era sa ne facem mobila de dormitor la comanda si salteaua (un 2m X 2m initial) sa o luam in momentul in care am fi avut si mobila. Insa ce avem acum pe post de saltele sunt o gluma nereusita si prin urmare, Lavi nu prea reuseste sa se odihneasca - eu sunt mai norocos, dorm la fel de bine si in fund, ca mi-e somn. Solutia de compromis ar fi sa ne luam acum o saltea de 1.6m X 2m, iar in cateva luni, cand vom da comanda si de mobila de dormitor, sa ramana patul la dimensiunea saltelei.
In Bucuresti, la expozitia de mobila, singurele firme care mi-au tras cu ochiul dpdv al saltelelor au fost Tempur, Linea Flex (thanks BigL pentru link, eu nu avusesem rabdare sa il caut) si Bio Textima (culmea, astia sunt chiar din Cluj). Daca Tempur arata superb, acest lucru se reflecta si in pret - daca m-ar da banii afara din casa, probabil asa ceva mi-as lua. Linea Flex folosesc aproximativ aceeasi tehnologie ca Tempur, insa la preturi ceva mai acceptabile (daca 9400 RON la o saltea 2m X 2m este considerat acceptabil) - aici am primit o oferta foarte foarte buna zilele trecute pentru saltelele din colectia 2008 si inca ma gandesc daca o accept sau nu. Iar Bio Textima au saltele extrem de OK din punctul de vedere al raportului pret/calitate. La 2000-2200 RON se poate lua varful de gama, fara nici un fel de reducere - daca se negociaza bine, probabil si de aici se mai poate reduce ceva.
Dupa ce te intinzi pe o asemenea saltea, iti dai seama ca vechea saltea cu arcuri ar trebui schimbata repede repejor. Si un alt avantaj major al unei astfel de saltele (cu memory foam, spuma poliuretanica si/sau par de nuca de cocos) - daca sari pe una din marginile patului, in celalalt capat al patului socul nu se simte. Si fiind saltele mai dure, este numai bine pentru Evelin, care acum are o manie in a umbla in picioare pe pat ("barca pe valuuuri ....").

In ziua de azi, parca orice decizie devine din ce in ce mai greu de luat. Oferte peste oferte, reclama peste reclama, proprietati si preturi de toate felurile - de parca noi ne-am nascut stiind care este diferenta intre spuma poliuretanica, parul de cal, nuca de cocos sau miracolul "memory foam". Acum adunat cu lopata nu sunt sa nu imi dau seama cam pe unde este una si alta, insa la urma urmei ... trebuie sa ma simt bine cand dorm si sa nu fiu nevoit sa schimb salteaua la fiecare 5 ani. Ce ii in ea nu prea conteaza, atat timp cat nu e radioactiva sau din plumb.

Oricum, pana ma duc in piata sa iau niste carne tocata si piept de pui, voi avea vreme sa cuget ce saltea merita luata. Si daca mai trag de timp, poate primesc oferta chiar mai buna. Pana la urma urmei, se pare ca intr-adevar este criza - rechinii sunt dispusi sa renunte la profiturile ametitoare de 100-300% si sa revina si ei la ceea ce, in aproape orice economie de piata sanatoasa din lume, este considerat un profit bun - 20-50%. Din pacate, criza este pentru toti, nu doar pentru ei :(