Saturday, November 27, 2010

Jocuri de societate: Monopoly sau ce alternative mai bune avem

De ceva vreme, Scott Nicholson a lansat un nou episod despre board games (sau jocuri de societate, cum s-ar traduce pe meleagurile mioritice).

De data aceasta nu mai prezinta un anume joc sau multiple jocuri ce fac parte din aceeasi mecanica. Pornind de la jocul Monopoly - care intre noi fie vorba, este un joc plictisitor, mult prea lung si neinteresant pentru timpul investit in a-l juca - ia fiecare mecanica de joc in parte si propune alternative.

Este un episod foarte bun, in special pentru cei care inca nu cunosc diversitatea oferita de lumea jocurilor de societate. Iar aceasta impartire in diferite alternative pentru mecanica favorita este o idea foarte buna: nu toti preferam acelasi stil de jocuri. Unii prefera licitatiile, altii jocurile de razboi, altii managementul resurselor. A idenfitica ce iti place, sau mai mult, ce place grupului in care joci, este cheia pentru a te asigura ca toti de la masa se vor simti bine.

Si pana la urma, de aia jucam aceste jocuri. Sa ne simtim bine si sa ne mai destindem fruntile dupa o saptamana de lucru.

Daca v-am starnit interesul, va astept cu mare placere pe Forumul Boardgames.ro. Toti am fost la un moment dat la inceput de drum in acest hobby.

Gata, va las cu Scott Nicholson si al lui episod "Breaking Up Monopoly":


No comments:

Post a Comment