Thursday, August 20, 2009

Yspahan - jocuri de societate

Azi am descoperit ca unul din jocurile de societate care se afla sus in "whishlist"-ul personal, se poate juca atat online, cat si pe calculator. Yspahan, fiindca de acest board game este vorba, este un joc de strategie in care jucatorii se folosesc de zaruri pentru a determina resursele alocate fiecarei ture, mai apoi incercand fiecare, cu aceste resurse limitate, sa obtina cat mai multe puncte din diferitele zone ale tablei. Este un joc rapid, care se poate juca cu 2, 3 sau 4 jucatori; ofera destule provocari pentru cei carora le plac jocurile dificile, strategice, fiind in acelasi timp un joc care se invata repede si care prinde extrem de bine celor care tocmai incep sa experimenteze lumea jocurilor de societate.

Online se poate juca pe Yucata, iar varianta pe computer am luat-o de pe Westpark Gamers. Cine este interesat de un video review, il pot vedea pe site-ul Board Games with Scott; din pacate, eu nu stiu sa fie adus in Romania de vreuna din companiile care se ocupa cu comercializarea acestor jocuri.

Din pacate, in Romania, aceasta lume a jocurilor de societate nu are destui adepti. In Cluj de exemplu, sunt 3 firme care comercializeaza asa ceva; cu toate astea, la inceput imi era foarte greu sa pot gasi un partener de joc. Incetul cu incetul insa, toti prietenii care au venit pe la noi si au jucat un Settlers of Catan s-au declarat incantati si au revenit cu placere la o seara de jocuri, chiar daca am incercat sa scot si alte jocuri pe masa.

Chiar azi am discutat cu un prieten din Cluj despre un posibil schimb pe cand ma voi intoarce in Romania. Eu ii voi da Zooloretto si Sankt Petersburg (primul fiindca il am in doua exemplare, al doilea fiindca nu ajunge pe masa atat de des pe cat as vrea) si voi primi Mr. Jack si Fury of Dracula. De abia astept ... me uber excited.

De fiecare data cand cumpar, primesc sau schimb board games, sunt ca si un copil mic care stie ca va gasi ceva in sosetele de pe calorifer ... doar ca nu stie ce. Daca aveti cont pe Board Game Geek, userul meu este si acolo tot Chuckila.

Si in cazul in care va intrebati ce-i cu atatea linkuri ... Nu am nici un fel de legatura cu nici unul din site-urile mai sus mentionate. Pur si simplu sunt site-urile care eu le frecventez, de unde imi cumpar jocuri sau unde citesc/vizionez reviewuri. Stiu ca unii oameni sunt mai reticenti la orice fel de reclama, insa lumea jocurilor de societate este inca atat de mica, incat orice expunere este binevenita.

Editare ulterioara: Nu am mentionat absolut nimic despre poker fiindca astazi nici macar nu am deschis clientul. Vedem pe maine daca revine cheful.

No comments:

Post a Comment